About us

Sinds 1998 runnen Yvonne van der Velde en Jan Schaafsma met veel passie en plezier hun ruitersportcentrum Dutch Joy. Dutch Joy is gelegen in het hartje van de Ardennen. De omgeving van het dorpje Cherain is perfect voor het maken van schitterende tochten.

Yvonne heeft ruim 30 jaar op het allerhoogste niveau de endurancesport bedreven. Als ruiter en ook als trainer. Ze is Nederlands kampioen geweest en heeft ook de zwaarste worldcupwedstrijden gereden in Dubai. Veel paarden en ruiters heeft ze opgeleid tot het internationale FEI-niveau. Kijk maar eens op de endurancepagina.

Door al haar trainingsuren in de Ardennen kent Yvonne de mooiste routes en de beste plekjes om de ruitergasten van Dutch Joy van mee te laten genieten. Te paard kan Yvonne ook prachtig vertellen over haar belevenissen én over de unieke omgeving. Dutch Joy is altijd een perfect vakantieverblijf geweest voor heel veel paardenliefhebbers.

De tochten en ritten worden begeleid door onze gids Leonie. Zij is een veelbelovende leerlinge van Yvonne en start meerdere paarden op internationaal niveau.

Hoe het begon…

In 1998 kochten Jan en Yvonne een groot stuk grond van 10 hectare in Cherain. Hier zouden ze een nieuw huis op laten bouwen. In de schitterende omgeving kon Yvonne haar endurancepaarden perfect trainen.

Al snel kwam echter een boerderij uit 1600 te koop. Dit was de originele boerderij die bij de grond van Jan en Yvonne hoorde. Een lot uit de loterij! Ze besloten dan ook de boerderij te kopen. Grond en boerderij werden daarmee na jaren weer herenigd.

Er moest echter ook verbouwd worden. Want er was sprake van een bouwval… Met hun toen 4-jarige zoon Ruben trokken Jan en Yvonne in hun huidige woonhuis. Met hulp van Opa Ton, de vader van Yvonne, werd het huidige gastenverblijf eigenhandig volledig herbouwd. Nu is het een gezellig en sfeervol logement, waar de gasten kunnen genieten van ‘historische luxe’.

Dutch-Joy-Ruitervakanties107-300x210-1