DUTCH JOY EN SPONSORING

Bloemetjes van Dutch Joy

“Vrijwilligers op VLP-Endurancewedstrijden van dit jaar in de bloemetjes

Zonder vrijwilligers geen organisaties. En zonder organisatoren geen wedstrijden.

Om alle vrijwilligers, die zich dit seizoen belangeloos inzetten voor onze discipline, te bedanken, schenkt Dutch Joy, o.a. hoofdsponsor van het VLP-Kampioenschap Endurance in Lichtaart, ieder van hen een pakketje bloembollen. Een kleine attentie, die op iedere wedstrijd uitgedeeld wordt aan de plaatselijke medewerkers, ter waardering voor hun werk.

Zonder de inzet van de organisatoren en hun hulptroepen is het onmogelijk om endurancewedstrijden te rijden. Het wordt echter de laatste jaren deze mensen absoluut niet makkelijker gemaakt door de vaak negativistische mentaliteitsverandering van de gemiddelde deelnemer. Vaak ontvangt de hardwerkende organisatie na afloop meer gemopper dan bedankwoorden. Geen goede zaak voor de sport in het algemeen en Dutch Joy wil hier wat aan doen door de aandacht te vestigen op de belangrijke inbreng van de vrijwilligers in onze sportdiscipline.

Niet enkel in endurance, ook in andere hippische en niet-hippische sporttakken is dit een “hot item” en wordt de roep naar vrijwilligers steeds groter. Een algemeen maatschappelijk probleem waar we met z’n allen aan dienen te werken. Laat ons alvast beginnen met diegenen die de wedstrijden mogelijk maken te appreciëren voor hun werk door hen – al is het maar voor even – in de bloemetjes te zetten. Dit komt zowel “de vrijwilliger” als de hele endurancesport ten goede. Een eerste stap naar “ontzuring” in de sport!”

Met deze tekst luidde Dutch Joy 2007 in en werd hoofdsponsor van het VLP (Vlaamse Liga Paardensport) kampioenschap endurance.

Dit om de endurance te promoten maar ook, zelfs vooral, om alle enthousiaste en onmisbare vrijwilligers te bedanken, in de picture te zetten en te stimuleren.

Het werd een doeltreffende en populaire sponsoring.

Voorheen werd dezelfde actie succesvol uitgevoerd in Nederland bij de KNHS Endurance Vereniging gedurende begin 2000.

De kreet Vrijwilligers in het zonnetje klonk jarenlang en overal werden alle vrijwilligers van alle endurancewedstrijden door Dutch Joy in het zonnetje gezet (met zonnebloemen) of in de bloemetjes (met een zakje bloembollen).

Hiernaast schonk Dutch Joy op elke wedstrijd fraaie luxe statiedekens en als jaarlijkse hoofdprijs complete trainingsweken ter waarde van elk +/- € 1.000,-.

Hoofdsponsor van diverse endurancecompetities

In 2004 werd Dutch Joy de hoofdsponsor bij de NRPS (Nederlands Rijpaarden en Pony Stamboek) endurancecompetitie die van 2005 t/m 2008 overging in de Dutch Joy endurancecompetitie. Ook hierin werd Dutch Joy hoofdsponsor. Er werden hierin vooral educatieve prijzen (lessen, clinics, trainingen, cursussen) geschonken om het ruiterpeil verhoogd te krijgen.

In 2007 en 2008 werd de TREC in zowel Nederland als België gesponsord met luxe paardendekens en educatieve prijzen. Dit om zowel de TREC publiekelijke naamsbekendheid te laten krijgen als Dutch Joy te promoten bij de TREC-deelnemers.

Sponsoring van particuliere projecten

Vanaf 2009 ging deze grootscheepse landelijke vorm van sponsoring over in diverse particuliere kleine projecten zoals prijzen, bekers en statiedekens voor de Kinderendurance en enkele DER-wedstrijden. Daarnaast kreeg ons eigen Dutch Joy Team een prachtig wedstrijdkampement en een nieuwe outfit.

Ruiters in opleiding

Tegelijkertijd werden 8 beginnende ruiters op Dutch Joy paarden volledig opgeleid en begeleid naar het hoogste internationale niveau. Trots is Dutch Joy dat al deze ruiters het hoge niveau bereikten binnen 2 tot 3 jaar tijd.

Per 2016 sponsorde Dutch Joy een nieuwe ruiter. Zij volgde een geddelte van de opleiding en werd begeleid met alle middelen, met als doel wedstrijddeelname aan de wereldtop.

BROOKE HOSPITAL

Sinds jaar en dag sponsort Dutch Joy d.m.v. artikelverkoop het Brooke Hospital.

Brooke heeft (mobiele) klinieken in Egypte, Jordanië, Pakistan en India waarmee gratis geneeskundige hulp wordt gegeven aan zieke, uitgeputte en gewonde werkpaarden en ezels. Tevens worden er watertroggen en overdekte rustplaatsen voor de paardjes gemaakt en voorlichting en educatie gegeven aan de eigenaren en hun kinderen. Deze mensen behoren tot de allerarmsten van de wereldbevolking en kunnen niet zonder hun werkdier. Verder verzorgt Brooke de opleiding van veterinairen en verzorgers, die afkomstig zijn uit deze landen zelf.

Elk jaar weer doneert Dutch Joy een mooie gift aan dit geweldige goede doel.

This post is also available in: Engels