Te koop / te huur aangeboden – Volbloed Arabieren

Verkoop

Op deze pagina zijn al onze Volbloed Arabieren te vinden. Stuk voor stuk toppers. Voor meer informatie over de verkoop wijzen wij u op de verkoop pagina.

JOY  Escobar  Prestatiepredikaat Endurance

* 1998 Volbloed Arabier  bruin  1.55 m. ruin  v. Kais ( v. Pakistan)  m. Shimala (v. Amal)

Endurancepalmeres:

  1. x Deelname EK + WK – CEI****

2008     WORLD ENDURANCE CHAMPIONSHIP SENIOREN    Terengganu – Maleisië

2011    OPEN EUROPEES KAMPIOENSCHAP ENDURANCE SENIOREN Florac – Frankrijk

2011   NEDERLANDS KAMPIOEN ENDURANCE SENIOREN CEI*** 160 KM ESCO & YVONNE

Totaal 30 geplaatste wedstrijden met 10 ruiters

CEI  6 x

CEN 24 x

160ers  4 x

1 x CEI**

5 x CEI***

Esco is een vrolijk en dapper paard, sociaal en erg mensgericht. Hij haalt graag grapjes uit en wil het liefst dat je die met hem mee speelt. Wat dat betreft is het net een jonge hond. Hij is nieuwsgierig en daardoor niet snel bang. Volkomen verkeersmak, makkelijk te rijden, volkomen ervaren. Hoefsmid, wormkuren, entingen, trailerladen, scheren, verzorgen, in alles is hij 100 % ervaren en erg makkelijk.

Esco heeft op hoog niveau internationaal endurance gelopen, heeft in het NL team gezeten en is NL kampioen geweest. Een ware topper. Hij is omgeschoold tot recreatiepaard met veel temperament en een geweldige galop. Een sterk en gezond paard voor nog jarenlang rijplezier.

verkocht naar Belgie

JOY Jochie Prestatiepredikaat Endurance

* 2000 Volbloed Arabier schimmel 1.50 m. ruin v. Arabah Abbah (v. Kasr El Nil) m. PH te Era(v. PH Ibn Tego)

Endurancepalmeres:

2010    Nederlands snelheidsrecord endurance op de 120 km CEI** met 19.2 k.m. per uur.

Totaal 17 wedstrijden met 10 ruiters

CEI  5 x

CEN 12 x

160ers  1 x

4 x CEI**

1 x CEI***

Jochie is een zeer makkelijk door iedereen te rijden, ongecompliceerd paard. Het is een lief en rustig dier. Hij heeft 3 prettige gangen welke aangenaam aanvoelen. Volkomen verkeersmak, zeer ervaren en eigenlijk nergens bang voor. Hoefsmid, wormkuren, entingen, trailerladen, scheren, verzorgen, in alles is hij 100 % ervaren en erg makkelijk.

Jochie laat zich graag verzorgen en in de watten leggen en staat zowel graag in de wei als op stal. Hij is een goede stal/weidemaat voor alle type paarden.

Jochie is erg vriendelijk, braaf en zeer gemakkelijk te rijden met toch veel power. Een heerlijk troetelpaard. Jochie heeft op hoog internationale niveau endurance gelopen en is hierna omgeschoold tot populair recreatiepaard. Hij kan ook leuk dressuur rijden. Voor nog jarenlang rijplezier.

verkocht naar Belgie

JOY NRG Prestatiepredicaat Endurance

* 2002 Volbloed Arabier bruin 1.53 m. ruin v. Psytadel (v. Padrons Psyche) m. Bandala (v. Warandes Plakat)

Endurancepalmeres :

Totaal 20 wedstrijden met 9 ruiters

CEI  8 x

CEN 12 x

160ers  3 x

1 x CEI*

4 x CEI**

3 x CEI***

NRG (spreek uit Energie) is een prachtig paard in de bloei van zijn leven. Hij loopt momenteel in de wereldtop van de Endurance en kan dit nog zeker enige jaren verder doen. NRG is zeer zorgvuldig opgeleid zonder haast, overneming of overvraging. Hiervan pluk je nu de vruchten door met een sterk en kant-en-klaar paard direct in de endurancetop nog jarenlang mee te kunnen doen. NRG heeft prachtige krachtige bewegingen en daar zijn opleiding veelzijdig was, kan je met hem zo de dressuursport in gaan.

NRG loopt op CEI*** niveau, laatste wedstrijd 05-2016 CEI 160 km (3e plaats NK). FEI paspoort geldig t/m 2018. Met NRG kan je direct nog enkele jaren in de endurancetop meerijden tot wereldniveau aan toe. Hij is zeer sterk, recupereert snel, heeft comfortabele gangen en is makkelijk te rijden.

VERHUURD NAAR BELGIË.

JOY Pan

* 2002 Volbloed Arabier vos 1.45 m. ruin v. Skann du Cayrou (v. Habdur) m. JOY Ringeling (v. JOY Jashin)

Endurancepalmeres :

Totaal 12 wedstrijden met 8 ruiters

CEN 12 x

Pan is een door iedereen te rijden hardwerkend paardje met zeer veel looplust. Ook kinderen en onzekere ruiters rijden graag en fijn op Pan. Hij past dan juist extra goed op. Pan is volkomen handzaam en makkelijk in alle verzorging en totaal verkeersmak en bombproof. Hij heeft fijne ruime gangen, is lenig en sterk en heeft een oneindigende maar wel goed beheersbare energie. Pan is altijd vrolijk en heeft altijd goede zin.

Pan stamt uit zeer goede Franse en NL endurancebloedlijnen. Hij loopt met gemak de zwaarste nationale endurance wedstrijden. Voor het endurance op hoog nationaal niveau (t/m 100 km) en recreatiepaard voor het hele gezin maar ook een fijne eventing- springpony.

PAN is verhuurd naar Nederland

JOY Mission Impossible (Charlie)

*2009  Volbloed Arabier bruin 1.57 m. ruin v. Hawit Kumait (v. Kniazj) m. JOY O’Hara (v. JOY Jashin)

Endurancepalmeres :

Totaal 6 wedstrijden met 2 ruiters

CEN 5 x

CEI* 1 x

Charlie is een uitermate getalenteerd endurance wedstrijdpaard. Gefokt, opgegroeid en opgeleid met de grootste kwaliteit. Bij leven en welzijn gaat Charlie het ver brengen in de Endurancesport. Momenteel loopt hij op 120 km niveau international CEI**.

Charlie heeft economische en prettig te rijden bewegingen in alle gangen. Hij is zeer looplustig en heeft enorme energie. Hij staat goed aan de hulpen, heeft een zachte mond en is met pinkjes te besturen. Charlie is watervlug, lenig en zeer sterk. Niet geschikt voor rustig recreatiepaard, dat gaat hem niet lang en snel genoeg. De endurance is hem op het lijf geschreven maar met zijn athletische lijf zou hij ook prima in andere sporten goed functioneren.

Charlie is zeer lief en handzaam in de omgang. Hoefsmid, veterinair, transport, toiletteren alles gaat bij hem makkelijk.

 

verkocht naar de UAE

JOY  Diesel

*2011  Volbloed Arabier vos 1.57 m. ruin v. Hawit Kumait (v. Kniazj) m. JOY O’Hara (v. JOY Jashin)

Diesel is het jongere volle broertje van Mission Impossible alias Charlie. Hij is echter totaal anders van karakter en beweging. Diesel is rustig en kalm van aard. Hij laat zich niet snel gek maken, is koel in het hoofd en daarom voor vele ruiters zeer makkelijk te rijden. Diesel heeft wel dezelfde lenigheid en kracht als zijn broer en daarbij zijn zijn bewegingen zelfs nog ruimer en dragender. Hij heeft veel balans en elastiek.

Diesel is met zijn uitgesproken sportlijf en brave werkzame karakter geschikt voor elke hippische discipline. In zijn pedigree zit extra veel ‘sport’. Hij mag starten endurance niveau 40 km.

verkocht naar NL

This post is also available in: Engels