Te koop aangeboden – Veulens 2017

Verkoop

Dutch Joy fokt sportieve recreatiepaarden / pony’s, sportpaarden / pony’s en endurancepaarden. Met zorg worden de ouderdieren uitgezocht. Alle hengsten en merries moeten volledig gezond zijn, een sterk gestel en fundament hebben het liefst getest en bewezen in de praktijk en een prettig sociaal karakter waarmee iedereen om kan gaan. Daarnaast wordt er ook nog gelet op een correcte en mooie bouw, een fraaie uitstraling en een opvallende kleur. Kortom paarden van grote kwaliteit die kunnen presteren en ook nog eens eyecatchers zijn.

Vooral bij onze endurancefokkerij ligt de lat hoog. Bij leven en welzijn behalen 80 % van onze fokproducten het internationaal endurance niveau = CEI* 100 km of >.

Al onze veulens worden, onder toezicht, onder de blote hemel geboren en verblijven aan de voet van hun moeder in een kudde 24/7 in grote heuvelweilanden. Ze hebben een overdekte voederruif en diversen grote open schuilstallen. Hun spieren en behendigheid wordt van begin af aan getraind tijdens hun spelen en bewegen op de heuvels en hun botten en gewrichten worden extra gestimuleerd en ontwikkeld op de harde stenige ondergrond. Ze eten kruidig gras en hooi, blijven lang aan de moedermelk en drinken bron- en regenwater. Ze worden streng en correct opgevoed door de kudde en onze verzorging. Een veulen van Dutch Joy heeft vanaf de start al een voorsprong.

Arabisch Volbloed

Veulen van Prometha (Drug x Balaton) x Bekam de Piboul (Dormane x Persik). Bekam de Piboul van Sebastien de Nève uit Frankrijk is ’s werelds meest gevraagde endurancehengst. Hij heeft de beste endurancegenen in zijn pedigree. Binnen 3 generaties zien we Dormane, Manganate, Persik. Daarnaast is Bekam correct van bouw, heeft een fraai model en hoofd, een mooie maat 1.58 m. en goede bewegingen.

Prometha voegt het geliefde en bewezen ren- en endurance bloed toe van haar vader Drug. Drug heeft met Kankan dezelfde bloedvoering als Persik waardoor de Persiklijn verstevigd wordt in dit veulen. Verder is in de pedigree van Prometha te vinden: Aswan 2x met Nazeer 2x, Menes, Naseem 2x. Prometha is kwaliteit op alle vlak, groot postuur, prachtige uitstraling, mooi hoofd, geweldige bewegingen en sportief. Ze heeft endurance gelopen t/m CEI** niveau 120 km.

Uitteldatum midden april. Het veulen wordt schimmel of bruin. Geschatte hoogte bij volwassenheid 1.58-1.60 m.
Op 25 april heeft Prometha haar langverwachte veulen gekregen van de Franse top-endurancehengst Bekam de Piboul.

Joy Berk werd geboren.

Wij zijn erg blij met hem.

Berk is een vrolijk en beweeglijk veulen, erg leuk van karakter en fijn mensgericht. Hij is groot, correct van bouw en het is ook nog eens een hele mooie jongen!

Daarbij heeft hij een endurancepedigree om van te watertanden met Dormane, Manganate, Drug, 4 x Denouste en 2 x via vader én moeder de Persiklijn Kankan verankerd. Daarbij vinden we Menes, Aswan en Nazeer er in terug.

Wil je een super endurancepaard…ben je op zoek naar het beste endurancebloed…of wil je een prachtige en leuke arabier hebben…grijp dan nu je kans !

Verkocht naar NL

Quarab

Een Quarab is de hedendaagse populaire en gewilde kruising tussen een Quartermerrie en Arabisch Volbloed hengst.

Onze Quartermerrie Amber (v. Missitas Freckle) heeft op 22-05-2017 van Arabisch Volbloed Nugum Khazan MMN (= dezelfde vader als bij Grolo Freule) veulen gekregen. Amber is een correct gebouwde Quarter met goede bewegingen, een mooi hoofdje, goede kwaliteit hoeven en zeer vriendelijk karakter. Nugum wordt beschreven bij JOY Freule.
Dit exotische merrieveulentje met een prachtig fijn hoofdje waarin hele grote donkere ogen ons aankeken, noemen wij Joy Tinkelbel.

Tink is een Quarab en wordt tussen de 1.50 – 1.55 m. en is een extra donkere koffievos.

Geschikt voor Western / TREC / endurance / recreatie.

€ 2.750,-

Grolo

Veulen van Groningermerrie Cindy (zie omschrijving Velvet + Freule) x Arabisch Volbloed Bikam de Piboul. Bikam de Piboul van Sebastien de Nève uit Frankrijk is ’s werelds meest gevraagde endurancehengst. Hij heeft de beste endurancegenen in zijn pedigree. Binnen 3 generaties zien we Dormane, Manganate, Persik. Daarnaast is Bikam correct van bouw, heeft een fraai model en hoofd, een mooie maat 1.58 m. en goede bewegingen.

Uitteldatum midden juni. Het veulen wordt donkerbruin of zwart. Geschatte hoogte bij volwassenheid 1.57-1.60 m.

Op 1 juni heeft onze Groninger Cindy een merrieveulen gekregen, onze 3e

Grollo (= Groninger x Arabier).

Ruim 2 weken te vroeg.

Hetgeen niet terug te zien is. Het veulen lijkt wel een bodybuilder zo groot

en sterk. Ze is beweeglijk en galoppeerd graag.

Onze aanwezige klantengroep Milja, Hanne, Christianne, Barbera, Tonny,

Ingrid en Marchel hebben haar een naam gegeven.

Ze kozen de mooie naam     GRAVIN

Zo zal deze mooie bruine gaan heten.

This post is also available in: Engels