Te koop/huur aangeboden

Onze paarden staan te koop/huur

Fantastische en prachtige paarden en pony’s te koop/huur.

Voor:

Alles kunnend subliem recreatiepaard voor het hele gezin.

Sportpaard en pony voor springen, dressuur, eventing, TREC.

Endurancepaard en pony voor nationaal CEN en wereld topniveau CEI internationaal.

Allen zijn ze perfect opgegroeid, opgevoed, opgeleid en verzorgd. Allen hebben stamboom en de meeste ouders en afstamming van de hoogste kwaliteit. Ze zijn stuk voor stuk harde knakkers, zeer gezond, beresterk en ook nog eens totaal verkeersmak en handzaam en lief in alle omgang en verzorging. Makkelijk en vriendelijk om te rijden, iedereen rijd er zo mee weg. Als kers op te taart zijn ze ook nog eens fraai om te zien. Zowel van karakter als uiterlijk zijn het prachtige paarden.

De paarden, allen Arabisch Volbloed, welke gehuurd kunnen worden:

Joy NRG, 15 jaar, 1.53 m. zeer sterk paard met veel kwaliteit, prachtige beweging en looks, wereldtop internationaal endurancepaard CEI 160 km + dressuurpaard + recreatiepaard. Tevens te koop voor 7.500,-.

Joy Pan, 15 jaar, 1.45 m. uitermate betrouwbaar en hardwerkend recreatiepaard + nationaal endurancepaard CEN 100 km + dressuur- en springpony. Tevens te koop voor 5.500,-.

Het verhuren van deze  leuke paarden gaat op jaarbasis € 1.500,- met contract.

Hiernaast hebben wij nog enkele jonge talenten van veulen t/m 5 jarige alleskunner te koop. Zie hieronder en menubalk ‘Te Koop’.

Voor verdere info: Trainingsstal Dutch Joy vzw

Cherain 20 – 6673 Gouvy – België

endurance@dutch-joy.nl   –   www.dutch-joy.nl    tel.0032(0)80444919.

Welke paarden staan te koop?

Jong of geroutineerd, top-endurance of subliem recreatiepaard, sportpony/paard of alles kunnend gezinspaard, alles is aanwezig en allen zijn ze perfect opgegroeid, opgevoed, opgeleid en verzorgd. Om het u gemakkelijker te maken hebben wij een onderverdeling gemaakt.

Volbloed Arabieren

Halfbloeden

Grolo’s

Quarab

Veulens 2017

Africhting

Al onze paarden zijn tussen hun 3e en 4e jaar ingereden. In 1-2 maanden tijd hebben ze de belangrijkste basis geleerd (hulpen leren, het leren gaan over alle soorten -moeilijk- terrein in alle 3 de gangen, het volkomen buiten- en verkeersmak maken) hierna zijn ze terug de kudde ingegaan om verder uit te groeien. Op hun 4-5e jaar werd het inrijden weer opgepakt. Waarvan het 1e jaar alleen opleiding is en alles aangepast naar hun jeugd. Dit alles door bekwame professionals. Pas wanneer de paarden hun hele opleiding voltooid hebben en alles beheersen, komen de gasten erop te rijden en eerder niet. Je kan bij wijze van spreken zeggen dat onze paarden hun werk zo vanzelf sprekend doen dat ze dit ook uit eigen beweging zonder ruiter zouden doen. Ze kunnen door elke ruiter heel gemakkelijk worden nagereden. De paarden zijn gespecialiseerd in endurance en buitenrijden en kunnen hiernaast basisdressuur. Ze zijn gemakkelijk door te rijden naar andere hippische sporten zoals dressuur, TREC, horseball, polo, springen en eventing. Ze zijn zeer licht in de mond, hebben een grote balans en lenigheid, zijn gehoorzaam en onder controle. Door hun jarenlange zorgvuldige endurancetraining hebben ze een sterk gestel zowel fysiek als mentaal. Vanwege de wedstrijdervaring zijn ze koel in de kop, hebben ze alles al meegemaakt. Ze hebben een sterke carrosserie met een grote motor. Het zijn echte formule 1 paarden.

Medische keuringen

Alle te koop staande paarden zijn op de beste manier opgegroeid, opgeleid, verzorgd en getraind. Ze hebben hierdoor een boven gemiddelde hardheid, conditie en kracht. De volwassen paarden lopen allen mee met onze dagtochten op het steenharde heuvelterrein van de Ardennen. Dit selecteert hen al tot keihard, zeer sterk, lichtvoetig, lenig met grote balans. Paarden met euvels kunnen dit werk niet aan. Een klinische keuring is daarom in principe al voldoende. Voor diegene die hiernaast verdere medische keuringen willen, kan dit uiteraard.

Materiaal

Het is mogelijk om de bijbehorende uitrusting bij het betreffende paard te kopen. Zadel, hoofdstel, dekens, dekjes, singels van beste kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen.

Reden verkoop

Dutch Joy stopt met haar werkzaamheden als ruitervakantie bedrijf en zal zich meer toe leggen op andere activiteiten. Voor een volledige uitleg verwijzen wij u naar dit bericht uit februari 2017.

Bekijk de paarden!

Hieronder ziet u de paarden die wij te huur en te koop aanbieden. Als u interesse heeft of vragen wilt stellen, kunt u mailen naar endurance@dutch-joy.nl

Quarab

This post is also available in: Engels