Te koop aangeboden

Onze paarden staan te koop

Onze fantastische en prachtige paarden komen te koop. Jong of geroutineerd, top-endurance of subliem recreatiepaard, sportpony/paard of alles kunnend gezinspaard, alles is aanwezig en allen zijn ze perfect opgegroeid, opgevoed, opgeleid en verzorgd. Allen hebben stamboom en de meeste ouders en afstamming van de hoogste kwaliteit. Ze zijn stuk voor stuk harde knakkers, zeer gezond, beresterk en ook nog eens totaal verkeersmak en prettig in alle omgang en verzorging. Als kers op te taart zijn ze ook nog eens fraai om te zien. Zowel van karakter als uiterlijk zijn het mooie dieren.

Wil jij de eigenaar worden van zo’n Dutch Joy paard?

Welke paarden staan te koop?

Jong of geroutineerd, top-endurance of subliem recreatiepaard, sportpony/paard of alles kunnend gezinspaard, alles is aanwezig en allen zijn ze perfect opgegroeid, opgevoed, opgeleid en verzorgd. Om het u gemakkelijker te maken hebben wij een onderverdeling gemaakt.

Volbloed Arabieren

Halfbloeden

Grolo’s

Verwachte veulens 2017

Over de verkoop

Zo word je eigenaar van een Dutch Joy paard.

  • Lees op onze site www.dutch-joy.nl alle info over het door jou uitgekozen paard. Let hierbij ook op of het paard wel bij jou past qua huisvesting en verzorging. Niet alle paarden zijn standaard en wij letten op of het paard wel thuiskomt in een geschikte omgeving.
  • Je kan het paard / paarden op speciale bezoekdagen komen bekijken en uitproberen. Wil je op een andere eigen gekozen dag het paard uitproberen, dan kan je hiervoor een dagtocht boeken. De paardrijdkosten hiervan krijg je retour als je overgaat tot koop. De kijkdagen zijn op 17 april, 12 juli en 23 augustus 2017.
  • Indien je medische of andere keuringen wilt, dan is dit mogelijk na afspraak.
  • Elk paard heeft een minimum opstart bod. Je kan via email, post, telefoon of direct contact bieden. Op onze site is het hoogst geboden bedrag per paard zichtbaar. Overige persoonsgegevens houden wij discreet. Er kan geboden worden t/m maandag 02-10-2017 24.00 uur.
  • De paarden kunnen vanaf dinsdag 31-10-2017 opgehaald worden door hun nieuwe eigenaar. Enkele paarden kunnen eerder opgehaald worden. Deze datum staat vermeld in de paardenbeschrijvingen.
  • Voor meer info over de verkoop en de paarden mailen endurance@dutch-joy.nl of bellen 0032-(0)80444919.
Africhting

Al onze paarden zijn tussen hun 3e en 4e jaar ingereden. In 1-2 maanden tijd hebben ze de belangrijkste basis geleerd (hulpen leren, het leren gaan over alle soorten -moeilijk- terrein in alle 3 de gangen, het volkomen buiten- en verkeersmak maken) hierna zijn ze terug de kudde ingegaan om verder uit te groeien. Op hun 4-5e jaar werd het inrijden weer opgepakt. Waarvan het 1e jaar alleen opleiding is en alles aangepast naar hun jeugd. Dit alles door bekwame professionals. Pas wanneer de paarden hun hele opleiding voltooid hebben en alles beheersen, komen de gasten erop te rijden en eerder niet. Je kan bij wijze van spreken zeggen dat onze paarden hun werk zo vanzelf sprekend doen dat ze dit ook uit eigen beweging zonder ruiter zouden doen. Ze kunnen door elke ruiter heel gemakkelijk worden nagereden. De paarden zijn gespecialiseerd in endurance en buitenrijden en kunnen hiernaast basisdressuur. Ze zijn gemakkelijk door te rijden naar andere hippische sporten zoals dressuur, TREC, horseball, polo, springen en eventing. Ze zijn zeer licht in de mond, hebben een grote balans en lenigheid, zijn gehoorzaam en onder controle. Door hun jarenlange zorgvuldige endurancetraining hebben ze een sterk gestel zowel fysiek als mentaal. Vanwege de wedstrijdervaring zijn ze koel in de kop, hebben ze alles al meegemaakt. Ze hebben een sterke carrosserie met een grote motor. Het zijn echte formule 1 paarden.

Medische keuringen

Alle te koop staande paarden zijn op de beste manier opgegroeid, opgeleid, verzorgd en getraind. Ze hebben hierdoor een boven gemiddelde hardheid, conditie en kracht. De volwassen paarden lopen allen mee met onze dagtochten op het steenharde heuvelterrein van de Ardennen. Dit selecteert hen al tot keihard, zeer sterk, lichtvoetig, lenig met grote balans. Paarden met euvels kunnen dit werk niet aan. Een klinische keuring is daarom in principe al voldoende. Voor diegene die hiernaast medische keuringen willen, is dit alleen mogelijk bij een bod vanaf € 5.000,-. De kosten van elke keuring is voor rekening van de aanvrager.

Materiaal

Het is mogelijk om de bijbehorende uitrusting bij het betreffende paard te kopen. Zadel, hoofdstel, dekens, dekjes, singels van beste kwaliteit voor aantrekkelijke prijzen.

Reden verkoop

Dutch Joy stopt met haar werkzaamheden als ruitervakantie bedrijf en zal zich meer toe leggen op andere activiteiten. Voor een volledige uitleg verwijzen wij u naar dit bericht uit februari 2017.

Bekijk de paarden!

Hieronder ziet u de paarden die wij te koop aanbieden. Als u interesse heeft of vragen wilt stellen, kunt u mailen naar endurance@dutch-joy.nl

This post is also available in: Dutch